Woocommerce endpoints

Als je net als mij gek bent op het netjes maken van echt alles, dan is het handmatig aanpassen of verwijderen van Woocommerce Endpoints echt iets om mee aan de slag te gaan!

Woocommerce endpoints

Als je net als mij gek bent op het netjes maken van echt alles, dan is het handmatig aanpassen of verwijderen van Woocommerce Endpoints echt iets om mee aan de slag te gaan!

Inhoudsopopgave

 1. Wat zijn Woocommerce endpoints?
 2. Welke endpoints zijn er?
 3. Waarom Woocommerce endpoints bewerken?
 4. Waarom Woocommerce endpoints verwijderen?
 5. Conclusie

Wat zijn Woocommerce endpoints?

Woocommerce endpoints zijn een extra deel van je website URL om content te laten zien wanneer dat nodig is.

Bijvoorbeeld, wanneer je een een “mijn account” pagina hebt kun je deze bereiken met de URL mijnsite.nl/mijn-account. Wanneer je aan deze URL “account-bijwerken” toevoegt zodat het mijnsite.nl/mijn-account/account-bijwerken wordt zul je uitkomen op de Account bijwerken pagina in plaats van de Mijn Account pagina.

De instellingen zoals de naam, en of je een endpoint wil gebruiken kun je vinden onder Woocommerce > Instellingen > Geavanceerd.

Woocommerce Endpoints

Welke endpoints zijn er?

Endpoints zijn te verdelen in 2 categorieën, endpoints voor afrekenen en endpoints voor accountinstellingen.

Endpoints voor afrekenen

 • Betaalpagina – /order-pay/{ORDER_ID}
 • Bestelling ontvangen (bedankt) – /order-received/
 • Betaalmethode toevoegen – /add-payment-method/
 • Verwijder betaalmethode – /delete-payment-method/
 • Stel standaard betaalmethode in – /set-default-payment-method/

Endpoints voor accountinstellingen

 • Bestellingen– /orders/
 • Bestellingen bekijken – /view-order/{ORDER_ID}
 • Downloads – /downloads/
 • Bewerk account (en verander wachtwoord) – /edit-account/
 • Adres – /edit-address/
 • Betaalmethodes – /payment-methods/
 • Wacjtwoord vergeten – /lost-password/
 • Uitloggen – /customer-logout/

Waarom Woocommerce endpoints bewerken?

Nu vraag je je misschien af wat je aan deze informatie hebt? Zoals je hierboven kan zien zijn er verschillende endpoints, waarvan er een aantal niet standaard worden vertaald. Deze zou je bijvoorbeeld kunnen vertalen naar het Nederlands om je webshop een meer eenduidig beleid te geven. Ook kun je de namen aanpassen om ze zo meer in de algehele stijl van je webshop te blijven. Het bewerken is heel simpel, klik onder Woocommerce op Instellingen en vervolgens op Geavanceerd. Je komt nu uit op de pagina met endpoint instellingen, deze kun je aanpassen naar alles wat je wilt, maar let wel op, een endpoint moet altijd uniek zijn.

Woocommerce Endpoints

Waarom Woocommerce endpoints verwijderen?

Het kan voorkomen dat je een van de endpoints helemaal niet wilt gebruiken, een goed voorbeeld daarvan is de downloads-endpoint. Heb je een webshop die alleen maar fysieke producten verkoopt en geen downloads aanbied, dan heb je weinig aan het endpoint voor downloads. Ook het verwijderen of beter gezegd, uitschakelen van een endpoint is heel simpel. Verwijder simpelweg de tekst die in het vakje staat, en je zal zien dat het endpoint niet langer beschikbaar is.

Downloads endpoint ingeschakeld
En uitgeschakeld, opgeruimd staat netjes!

Conclusie

Het aanpassen van de Woocommerce endpoints is zoals je ziet super simpel, en als je net als mij gek bent op het netjes maken van alles dan is dit zeker iets waar je mee aan de slag kan gaan!

Deel deze post!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Download ons
gratis ebook...

…en kom erachter hoe je met deze 16 tips meer omzet zal gaan maken, zonder ook maar 1 euro te investeren! Too good to be true? Echt niet!

Meer om te lezen

Woocommerce Tutorials

Simpel product toevoegen aan Woocommerce

Het toevoegen van producten is de basis voor je webshop. In deze tutorial leg ik je uit hoe je een simpel product kan toevoegen, en lopen we alle opties en mogelijkheden stap voor stap door.

Webshop Tips

5 tips voor betere afbeeldingen in je webshop

Het verbeteren van afbeeldingen moet absoluut een prioriteit zijn als je een webshop hebt, elke seconde die het langer duurt om je webshop te laden kost je namelijk bezoekers. Dat is natuurlijk zonde, en ook helemaal niet nodig.

Over Ons

Wij zijn een Full-Service bedrijf, dat betekent dat we je helpen van begin tot eind, en we daarna ook altijd nog voor je klaar staan of maandelijks onderhoud doen.

Download ons
gratis ebook...

…en kom erachter hoe je met deze 16 tips meer omzet zal gaan maken, zonder ook maar 1 euro te investeren! Too good to be true? Echt niet!

Cookie erbij?

Onze website gebruikt cookies voor verschillende functionaliteiten en het uitlezen van statistieken. Op geen enkele manier verzamelen we gepersonaliseerde informatie of slaan we privacygevoelige informatie op zonder vooraf uitdrukkelijk toestemming te vragen.