WordPress Website Onderhoud

Het up-to-date houden van je Wordpress website door middel van regelmatig onderhoud plegen is niet ingewikkeld, maar wel belangrijk.

WordPress Website Onderhoud

Het up-to-date houden van je Wordpress website door middel van regelmatig onderhoud plegen is niet ingewikkeld, maar wel belangrijk.

WordPress Website Onderhoud

Inhoudsopgave

  1. Updates
  2. Back-ups
  3. Google Ranking

Misschien heb je er nog nooit bij stil gestaan, maar WordPress website onderhoud is heel belangrijk. Vergelijk het met een nieuwe auto. Op het moment dat je hem ophaalt ben je in de 7e hemel. Hij rijd heerlijk en er is geen vuiltje aan de lucht. Echter, je weet ook dat er ooit een keer nieuwe banden onder moeten, onderhoud plegen dus. Je kan dit op 2 manieren aanpakken. 1, je rijd de banden helemaal glad met het risico dat je tijdens een goede regenbui in de berm beland of 2, je vervangt je banden tijdig en zorgt er op die manier voor dat je veilig blijft rijden.

Zo is het ook met WordPress website onderhoud. Als je nieuwe website online gaat blijft het nodig om van tijd tot tijd onderhoud te plegen. WordPress, plugins en thema’s moeten up-to-date blijven en het is verstandig om regelmatig back-ups te maken die je in geval van nood terug kan plaatsen. Net zoals je met je auto niet in de berm wil belanden met gladde banden, wil je natuurlijk ook niet dat je website in de problemen komt.

Wordpress Website Onderhoud
Pak een kop koffie en lees verder!

Updates

Als je al regelmatig je website update, weet je dat dit een proces zonder einde is. Heb je vandaag alle plugins geüpdate staan er morgen alweer nieuwe updates klaar. Het internet is immers altijd in ontwikkeling en dus ook jouw plugins en thema’s. Maar wat houden al die updates dan in? Kleine updates brengen vaak bugfixes en beveiligingsupdates.

Grotere updates geven vaak nieuwe features of zorgen voor een ander look-and-feel. Heel belangrijk om altijd up-to-date te blijven dus, zeker als je bijvoorbeeld een webshop runt of je gegevens van klanten opslaat, je moet er natuurlijk niet aan denken dat die gegevens “op straat komen te liggen”. Een andere belangrijke reden om ervoor te zorgen dat je altijd de laatste updates hebt is de snelheid van je website. Elke update zorgt ervoor dat je plugins en thema’s sneller en efficiënter werken, en dat merkt de bezoeker weer die op jouw website komt.

Zorg er dus voor dat je plugins, thema’s en WordPress altijd update wanneer dat mogelijk is zodat je altijd verzekerd bent van de laatste beveiligingsupdates en de snelste versie van je website.

WordPress Plugins en updates, onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Back-ups

Een ander cruciaal aspect van website onderhoud is het maken van back-ups. Klinkt nogal slaapverwekkend en dat is het ook, totdat je een back-up nodig hebt, dan kan het je een enorme hoeveelheid werk en zorgen schelen. Hoe goed het up-to-date blijven ook is, soms komt het voor dat nieuwe functies niet vlekkeloos werken met bijvoorbeeld de huidige versie van WordPress. Dan is het altijd fijn om terug te kunnen naar een versie van je website voor de update.

Een andere veel vervelender en regelmatig voorkomend probleem is gehackt worden. Helaas zijn er nog steeds kwaadwillende die het hebben voorzien op websites, en die voor de grap helemaal wissen. In dit geval is een back-up goud waard, en kun je meestal binnen afzienbare tijd weer online zijn. Heb je geen back-ups gemaakt dan zul je aan de slag moeten met een nieuwe website, niet bepaald ideaal.

Heb je een “informatieve website”, waar niet dagelijks wijzigingen op worden aangebracht is het wekelijks updaten voldoende. Heb je een “interactieve website” waar dagelijks wijzigingen op aangebracht worden in de vorm van bijvoorbeeld een online agenda of webshop is het raadzaam om dagelijks back ups te maken. Er zijn talloze gratis en betaalde plugins die dit volledig voor je uit handen kunnen nemen. Let wel op, wij raden altijd aan om back ups in eigen beheer op te slaan zodat je altijd zeker bent van toegang tot je eigen gegevens.

Google Ranking

Maar er is nog een belangrijke reden om je website bij de tijd te houden, en dat is Google Ranking. Google beoordeelt elke website aan de hand van meer dan 200 factoren, de uitkomst van deze beoordeling bepaalt voor een groot deel hoe hoog je komt te staan in de zoekresultaten.

Google geeft de voorkeur aan websites die op de nieuwste versie van WordPress draaien, hoe ouder de versie van WordPress hoe meer Google dat ziet als een website die niet langer relevant is. Zo kun je met een prachtige website vol met waardevolle content toch slechter ranken dan een website die op een nieuwe versie van WordPress draait. Natuurlijk is het niet zo zwart-wit maar het zijn deze kleine dingen die ervoor zorgen dat je steeds wat beter kan ranken. Google wil immers zijn bezoekers de beste ervaring bieden, websites die verouderd zijn, traag laden of simpelweg niet gebruiksvriendelijk zijn passen niet binnen die ervaring.

Google Ranking, een doel opzich.

Het up-to-date houden van je WordPress website door middel van regelmatig onderhoud plegen is niet ingewikkeld, maar wel belangrijk. Het voorkomt problemen met de beveiliging en houdt je bezoekers, en Google, tevreden. Kom je nu al tijd tekort maar wil je wel graag dat je onderhoud wordt gedaan? Check hier onze tarieven voor onderhoud of neem contact met ons op, wij verzorgen dagelijks voor vele WordPress websites en webshops het onderhoud!

Deel deze post!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Download ons
gratis ebook...

…en kom erachter hoe je met deze 16 tips meer omzet zal gaan maken, zonder ook maar 1 euro te investeren! Too good to be true? Echt niet!

Meer om te lezen

Woocommerce Tutorials

Simpel product toevoegen aan Woocommerce

Het toevoegen van producten is de basis voor je webshop. In deze tutorial leg ik je uit hoe je een simpel product kan toevoegen, en lopen we alle opties en mogelijkheden stap voor stap door.

Webshop Tips

5 tips voor betere afbeeldingen in je webshop

Het verbeteren van afbeeldingen moet absoluut een prioriteit zijn als je een webshop hebt, elke seconde die het langer duurt om je webshop te laden kost je namelijk bezoekers. Dat is natuurlijk zonde, en ook helemaal niet nodig.

Over Ons

Wij zijn een Full-Service bedrijf, dat betekent dat we je helpen van begin tot eind, en we daarna ook altijd nog voor je klaar staan of maandelijks onderhoud doen.

Download ons
gratis ebook...

…en kom erachter hoe je met deze 16 tips meer omzet zal gaan maken, zonder ook maar 1 euro te investeren! Too good to be true? Echt niet!

Cookie erbij?

Onze website gebruikt cookies voor verschillende functionaliteiten en het uitlezen van statistieken. Op geen enkele manier verzamelen we gepersonaliseerde informatie of slaan we privacygevoelige informatie op zonder vooraf uitdrukkelijk toestemming te vragen.