Achtergronden verwijderen in Canva

Achtergronden verwijderen in Canva is veel makkelijker, maar vooral ook veel sneller dan in bijvoorbeeld Photoshop! Lees of kijk deze tutorial om te leren hoe het moet!

Achtergronden verwijderen in Canva

Achtergronden verwijderen in Canva is veel makkelijker, maar vooral ook veel sneller dan in bijvoorbeeld Photoshop! Lees of kijk deze tutorial om te leren hoe het moet!

Inhoudsopgave

  1. Achtergronden verwijderen in Canva
  2. Wat heb je nodig?
  3. Let’s get started
  4. Hoe verwijder je een achtergrond?
  5. Achtergrond handmatig verwijderen
  6. Opslaan met transparante achtergrond
  7. Eindresultaat

Achtergronden verwijderen in Canva, makkelijk en snel!

Vroeger verwijderde ik alle achtergronden van producten in Photoshop, ik ben namelijk gek op Photoshop! Maar, het was vooral heel veel handwerk, en er was geen snelle, makkelijke maar vooral goede manier om dit te automatiseren. Achtergronden verwijderen in Canva kan dat allemaal wel! Het is super gemakkelijk en vooral heel snel. Als je Canva bijvoorbeeld ook gebruikt voor het maken van advertenties of social media posts dan kun je je achtergrond-loze afbeeldingen ook direct hiervoor gebruiken. Bekijk de video hieronder of lees de uitgeschreven versie die onder de video begint.

Wat heb je nodig?

Voor deze tutorial heb je niet veel nodig:

  • Een Canva Pro account
  • Een foto waar je de achtergrond van wil verwijderen
  • ( Optioneel ) Een ontwerp om de foto zonder achtergrond in te gebruiken

Lets get started!

Om te beginnen open je een nieuw ontwerp in Canva, dat doe je door op de knop “Een ontwerp maken” te klikken. Heb je al een ontwerp waar je de foto in wil gaan gebruiken, open die dan. Voor deze tutorial kies ik voor de 2e optie en open mijn eigen ontwerp. Canva zit overigens ook boordevol met templates die je kan kiezen en gebruiken voor veel verschillende ontwerpen.

Achtergronden verwijderen in Canva

Vervolgens sleep je de foto waarvan je de achtergrond wil gaan verwijderen in het uploads venster. De afbeelding word nu geüpload naar Canva en is daarna klaar voor gebruik.

Achtergronden verwijderen in Canva

Nu kunnen we aan de slag, sleep de foto die je zojuist hebt geüpload in Canva op je canvas ( no pun intended 😉 ). Je zult nu zien dat je afbeelding nog steeds zijn achtergrond heeft, logisch want we hebben er nog niets aan gedaan.

Met je afbeelding geselecteerd klik je op de knop “Afbeelding bewerken” linksboven in het venster. Er opent aan de zijkant een nieuw venster waar je de optie “Achtergrondverwijderaar” ziet staan, je raad het al, klik hierop om de achtergrond te verwijderen.

Canva gaat nu aan de slag met je afbeelding en na een paar seconden zul je zien dat de achtergrond van je afbeelding is verwijderd. In dit voorbeeld leg ik je ook uit wat je kan doen als de achtergrond niet volledig is weggehaald.

Overgebleven stukjes achtergrond verwijderen

In het voorbeeld kun je zien dat naast het product ook het andere product en het vetplantje is blijven staan. Deze heeft Canva niet meegerekend als achtergrond. Gelukkig kunnen we deze zelf nog verwijderen. Na het gebruiken van de achtergrondverwijderaar zijn er in het linker paneel 2 opties tevoorschijn gekomen. De penselen “Wissen” en “Herstellen”. Om de overgebleven stukken achtergrond te verwijderen gaan we het penseel “Wissen” gebruiken. Heb je veel te verwijderen dan kun je de penseelgrootte aanpassen naar een groter formaat, wil je nog een heel klein stukje verwijderen dan kun je de penseel verkleinen. Wil je de originele afbeelding ( na het verwijderen van de achtergrond ) nog een keer zien, klik dan op het vakje “Toon originele afbeelding”.

Heb je per ongeluk teveel verwijderd, dan kun je de “Herstellen”-penseel gebruiken om de teveel verwijderde stukken weer terug te tekenen. Ben je klaar? Klik dan op “Klaar” linksboven in het scherm.

Opslaan met transparante achtergrond

Wil je je afbeelding zonder extra ontwerp opslaan met een transparante achtergrond, dan kun je daar heel makkelijk voor kiezen. Klik in de menubalk op het pijltje wat naar beneden wijst. Er opent nu een menu waar je verschillende instellingen voor het opslaan kan aanpassen.

Kies onder “bestandstype” voor PNG, dit is namelijk het enige afbeeldingsformaat wat transparantie ondersteund. Kies je voor bijvoorbeeld JPG zal de achtergrond wit zijn.

Kies bij de aankruisvakjes voor “Transparante achtergrond”.

Klik vervolgens op “Downloaden”. Je afbeelding word nu voorbereid en gedownload.

Eindresultaat

Zoals je ziet is achtergronden verwijderen in Canva heel makkelijk, en binnen een paar minuten kun je een heel mooi resultaat behalen. Zeker als je gebruik maakt van een template. Wil je nog meer tips? Lees dan bijvoorbeeld onze blog met 10 tips voor betere productfotografie!

Deel deze post!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Download ons
gratis ebook...

…en kom erachter hoe je met deze 16 tips meer omzet zal gaan maken, zonder ook maar 1 euro te investeren! Too good to be true? Echt niet!

Meer om te lezen

Woocommerce Tutorials

Simpel product toevoegen aan Woocommerce

Het toevoegen van producten is de basis voor je webshop. In deze tutorial leg ik je uit hoe je een simpel product kan toevoegen, en lopen we alle opties en mogelijkheden stap voor stap door.

Webshop Tips

5 tips voor betere afbeeldingen in je webshop

Het verbeteren van afbeeldingen moet absoluut een prioriteit zijn als je een webshop hebt, elke seconde die het langer duurt om je webshop te laden kost je namelijk bezoekers. Dat is natuurlijk zonde, en ook helemaal niet nodig.

Over Ons

Wij zijn een Full-Service bedrijf, dat betekent dat we je helpen van begin tot eind, en we daarna ook altijd nog voor je klaar staan of maandelijks onderhoud doen.

Download ons
gratis ebook...

…en kom erachter hoe je met deze 16 tips meer omzet zal gaan maken, zonder ook maar 1 euro te investeren! Too good to be true? Echt niet!

Cookie erbij?

Onze website gebruikt cookies voor verschillende functionaliteiten en het uitlezen van statistieken. Op geen enkele manier verzamelen we gepersonaliseerde informatie of slaan we privacygevoelige informatie op zonder vooraf uitdrukkelijk toestemming te vragen.